Hoi, ik ben Nancy Vuijk

Als kind zijnde was ik al bezig met muziek luisteren en het meezingen van de songs die op de radio afgespeeld werden. Door de jaren heen ontdekte ik wat ik het liefste deed … en dat was zingen! Rond mijn 15e levensjaar werd ik echt bewust van mijn eigen stem en besloot hiermee iets te doen. Alle jaren erna ben ik livemuziek gaan beluisteren en video’s gaan bekijken om de lichaamstaal en houding te begrijpen die nodig zijn bij het zingen. Ook heb ik mij verdiept in de verschillende zangmethodes om meer te begrijpen hoe de stembanden en het strottenhoofd nu eigenlijk werken. Echter kwam ik erachter dat er meer achter zat dan alleen de stof die ik al tot mij had genomen. Zo kwam ik uit bij Alfons Verreijt. Grondlegger van de VocalFeedbackmethode. Bij hem heb ik onnoemelijk veel geleerd over de connectie van de hersenen met de stembanden en de daarin liggende mentale veranderingen, maar hierdoor ook de fysieke aanpassingen die niet moeilijker gemaakt worden dan het uiteindelijk is of kan zijn. Deze methode is voor iedereen toegankelijk en dat zorgt voor een vrijheid van zingen. Inmiddels ben ik bezig om mijn autorisatie te behalen van de VocalFeedbackmethode bij Nandy Mannaert in Tilburg. Uiteraard geef ik ook al les vanuit deze methode.

Afgelopen 2 jaar heb ik mij ook intensief verdiept in de screams en grunts en heb ik cursussen gevolgd bij Amerikaanse en Nederlandse coaches. Ondanks mijn astma ben ik stug doorgegaan met het leren van de grunts en screams waar toch ook wel veel van je ademsteun wordt gevraagd. Ik wilde dit zo ontzettend graag! Het is een undergroundsound die je vanuit je krochten van je ziel kan laten zegevieren. Zo ervaar ik het. En dit zou ik iedere vocalist aanraden om eens te voelen hoe dat is. Het werkt ook nog eens therapeutisch en je leert je eigen kracht kennen.

Nancy is een hele fijne zangcoach die de lessen aanpast naar jouw wensen en kunnen. Ze neemt de tijd om technieken aan te leren en past daarbij een methode toe die het beste bij je past. Daarnaast is mijn zelfvertrouwen ontzettend gegroeid door het volgen van zangles bij Nancy. Al met al vind ik Nancy een hele fijne en gezellige zangcoach!

Michelle

Nancy geeft heel fijn zangles. Ze neemt de tijd om je de techniek goed uit te leggen zodat je het goed onder de knie krijgt! Daarnaast zorgt ze er ook voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt in je eigen kunnen :)

Jana
Bij Nancy zangles is heel fijn. Ik word door haar zekerder van mijn stemgeluid en leer goede technieken aan. Ik haal ook heel veel plezier uit mijn lessen!
Shakira

WAT GEBEURT ER IN DE STUDIO?

In mijn galerij kun je zien wat ik zoal doe, hoe mijn studio eruit ziet en hoeveel plezier er gemaakt wordt met alle vocalisten!
Samen creëren we een vrijheid van zingen .

Deze website gebruikt koekjes. Wil je ze eten? Klik dan op ja.